About

Life is really simple, but we insist on making it complicated.

– Confucius

 

Wat is packing light?

Packing Light gaat over gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, minimalisme en non-dualiteit.

Het verwijst naar de essentie, teruggaan naar de basis en thuiskomen in jezelf. Voor een (ver)lichter leven met meer bewustzijn, minder stress en meer energie voor de dingen die écht belangrijk voor je zijn.

Hoe (ver)licht leef jij?

De wereld is in de afgelopen eeuw ontzettend snel veranderd en we hebben het vandaag de dag als mens nog nooit zo goed gehad. Toch leven we momenteel in een wereld waarin we depressiever zijn dan ooit en veel mensen vastlopen in hun leven.

Mensen ervaren steeds meer stress en burn-out klachten en zitten vast in hun denken en hun dagelijkse patronen. Ze stressen over hun relaties, hoe ze er uitzien, of over het werk dat ze doen en vinden nauwelijks nog tijd en rust.

Hoe gaat het momenteel in jouw leven?

•  Heb je last van je vermoeidheid en bijna nergens energie voor?
•  Heb je last van pijn en klachten die je leven verpesten?
•  Heb je het altijd ‘druk’ en het gevoel dat je van alles ‘moet’?
•  Voel je je vaak ergens schuldig over en zeg je overal ‘ja’ tegen?
•  Voel je je doelloos en vraag je jezelf regelmatig af wat voor zin het heeft of waar je het voor doet?
•  Voel je je vaak onrustig en ben je al heel lang op zoek naar ‘iets’, maar kom je er maar niet achter wat ‘dat’ is?
•  Wil je graag iets veranderen in je leven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Ik geef je alle kennis en tools die je nodig hebt om hieraan te werken en er achter te komen wat jij wilt en wat bij je past.

 

Mijn verhaal

Mijn naam is Leon.

Ik ben ooit afgestudeerd als systeembeheerder (HBO-informatica), maar na een korte carrière in de IT branche ben ik bijna tien jaar lang de wereld rond gaan reizen en ben ik met name werkzaam geweest als ondernemer in de horeca in binnen- en buitenland (Benelux, Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland).

In mijn jongere jaren heb ik altijd aan sport gedaan, maar dit vanwege mijn werk en het vele reizen een (te) lange tijd losgelaten, wat mijn gezondheid en fitheid niet ten goede kwam.

Het was dus tijd voor verandering.

In 2004 heb ik daarom het sporten weer opgepakt en mijn voedingspatroon veranderd en ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in (sport-) voeding en beweging.

Dit heeft ertoe geleid dat ik mezelf ben gaan scholen op het gebied van sport en voeding en uiteindelijk heb ik in 2012 een overstap gemaakt naar de fitness- en lifestyle branche om mensen persoonlijk te begeleiden en te coachen op het gebied van gezondheid en vitaliteit.

De laatste jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd in plantaardige voeding en in de (neuro-)psychologie van gedragsverandering en ben ik mij, na de zelfdoding van een goede vriend, ook veel meer gaan verdiepen in stress, burn-out klachten en depressie.

In 2006 ben ik, tijdens een lang verblijf in Zuid-Oost Azië, bij toeval in aanraking gekomen met het boeddhisme.

Dit leidde tot een zoektocht naar zelfrealisatie, met meerdere meditatie retraites, en heel veel studie over westerse en oosterse filosofie, zen, taoïsme en non-dualiteit / advaita.

Het is nu mijn doel om anderen te inspireren en te leren hoe je dichterbij jezelf kan komen en lichter kan leven met minder stress en minder ‘shit’.  🙂

Wil jij (ver)lichter leven?

Verandering is niet eenvoudig. Het betekent per definitie dat je dingen anders moet gaan doen en dit kost tijd en energie en kan je leven soms behoorlijk ontregelen en zorgen voor weerstand bij jezelf en je omgeving.

Ik help je en coach je hierbij om de juiste balans te vinden en te blijven vertrouwen op jezelf en in de keuzes die je maakt.

•  Wil je beter voor jezelf zorgen?
•  Wil je meer energie?
•  Wil je meer rust en ontspanning?
•  Wil je leren hoe je beter om kunt gaan met stress?
•  Wil je kunnen genieten van de simpele dingen?
•  Wil je meer ruimte in je leven creëren?
•  Wil je leren kiezen voor jezelf?
•  Wil je leven volgens je eigen waarden?
•  Wil je leren om uit je hoofd komen?
•  Wil je leren om meer in het nu te leven?

Neem contact op!

Heb jij interesse en wil je graag door mij gecoacht worden? Stuur me een bericht en laat me weten waarmee ik jou kan helpen.

Ik sta ook altijd open voor samenwerkingen en goede ideeën.