About

Life is really simple, but we insist on making it complicated.

– Confucius

 

Wat is packing light?

Packing Light gaat over gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, minimalisme  spiritualiteit.

Het verwijst naar de essentie en gaat over teruggaan naar de basis en thuiskomen in jezelf. Voor een (ver)lichter leven met meer bewustzijn, minder stress en meer energie voor de dingen die écht belangrijk voor je zijn.

Hoe licht leef jij?

We leven vandaag de dag in een wereld waarin veel mensen aan het ‘overleven’ zijn. We stressen over over onze relaties, hoe we er uit zien en het werk dat we doen en vinden hierbij nauwelijks nog tijd en rust.

Heb je het altijd maar druk?
Voel je je regelmatig onrustig of gehaast?
Heb je last van overgewicht en heb je nergens energie voor?
Of voel je je doelloos en vraag je jezelf regelmatig af wat voor zin het heeft en waar je het eigenlijk allemaal voor doet?
Wil je graag iets in je leven veranderen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Met mijn uitgebreide kennis en ervaring geef ik je graag de handvatten die je nodig hebt om ruimte te creëren voor jezelf en er achter te komen wat jij wilt en wat het beste bij je past.

Mijn verhaal

Mijn naam is Leon.

Ik ben ooit afgestudeerd als systeembeheerder (HBO-informatica), maar na een korte carrière in de IT branche ben ik bijna tien jaar lang de wereld rond gaan reizen en ben ik met name werkzaam geweest als ondernemer in de horeca in binnen- en buitenland (Benelux, Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland).

In mijn jongere jaren heb ik altijd aan sport gedaan, maar heb dit vanwege mijn werk en het vele reizen een (te) lange tijd losgelaten, wat mijn gezondheid en fitheid niet ten goede kwam.

Het was dus tijd voor verandering.

In 2004 heb ik daarom het sporten weer opgepakt en mijn voedingspatroon veranderd en ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in (sport-) voeding en beweging.

Dit heeft ertoe geleid dat ik mezelf ben gaan scholen op het gebied van sport en voeding en uiteindelijk heb ik in 2012 een overstap gemaakt naar de fitness- en lifestyle branche om mensen persoonlijk te begeleiden en te coachen op het gebied van gezondheid en vitaliteit.

De laatste jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd in plantaardige voeding en in de (neuro-)psychologie van gedragsverandering en ben ik mij, na de zelfdoding van een goede vriend, ook veel meer gaan verdiepen in stress, burn-out klachten en depressie.

In 2006 ben ik, tijdens een lang verblijf in Zuid-Oost Azië, bij toeval in aanraking gekomen met het boeddhisme.

Dit leidde tot een zoektocht naar zelfrealisatie, met meerdere meditatie retraites en veel studie over westerse en oosterse filosofie, zen, taoïsme en uiteindelijk advaita en non-dualiteit.

Mijn missie

Het is mijn missie om je te inspireren en te leren om ook dichterbij jezelf te komen en lichter te leven met minder shit en minder stress. 🙂

Interesse in mijn coaching?

Ik sta altijd open voor samenwerkingen en goede ideeën.

Heb jij interesse in een samenwerking of wil je graag door mij gecoacht worden bij het veranderen van je leven of je leefstijl?

Stuur me een bericht en laat me weten waarmee ik jou kan helpen.